Cem Kongur

WordPress’te Veritabanı Bağlantısı Kurma Hatasına Neden Olan Nedir?

WordPress'te Veritabanı Bağlantısı Kurma Hatasına Neden Olan Nedir?

Veritabanı bağlantısı kurulurken hata’ sorunu, WordPress ayarlarınızdaki yanlış veritabanı bilgisinden, bozuk veritabanından veya yanıt vermeyen bir veritabanı sunucusundan kaynaklanabilir.

Veritabanı , verileri depolamayı, düzenlemeyi ve diğer yazılımlara almayı kolaylaştıran bir yazılımdır .

Bir içerik yönetim sistemi olarak WordPress, tüm içeriğinizi ve diğer web sitesi verilerini depolamak için bir veritabanı kullanır. Daha sonra birisi web sitenizi her ziyaret ettiğinde veritabanına bağlanır.

WordPress, veritabanına bağlanmak için aşağıdaki bilgilere ihtiyaç duyar:

Bu bilgi, wp-config.php adlı WordPress yapılandırma dosyanızda saklanır . Bu bağlantı yapısını bilgisayarınızda yedeklemenizi öneririm.

Bu öğelerden herhangi biri yanlışsa, WordPress veritabanı sunucunuza bağlanamaz ve ‘Veritabanı bağlantısı kurulurken hata oluştu’ hatasını görürsünüz.

En yaygın WordPress hatalarından biridir . Yanlış kimlik bilgilerinin yanı sıra, bu hata, veritabanı sunucusu kapalıysa veya veritabanı dosyaları bozuksa da görünebilir.

Fakat zamanında kurduğunuz site şimdi database hatası veriyorsa. Yani hata üstteki yazılanlardan kaynaklanmıyorsa, kısıtlı bir alanda (SSD veya HD) alanınızda dolmuşsa database hatası alabilirsiniz. Fazla olan dosyaları silerek alan açabilir ve database’in çalışmasına izin verecek yer açmış olursunuz.

WP-Config içinde neler bulunur?

wp-config.php dosyasında aşağıdaki database ile ilgili satırları arayacaksınız.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
// ** MySQL settings - You can get this info from your web host ** //
/** The name of the database for WordPress */
define( 'DB_NAME', 'database_name_here' );
/** MySQL database username */
define( 'DB_USER', 'username_here' );
/** MySQL database password */
define( 'DB_PASSWORD', 'password_here' );
/** MySQL hostname */
define( 'DB_HOST', 'localhost' );

Veritabanı adı, kullanıcı adı, parola ve veritabanı ana bilgisayarı bilgilerinin doğru olduğundan emin olmanız gerekir.

Veritabanı adınızı, kullanıcı adınızı ve şifrenizi onayladıktan sonra, gerekirse wp-config.php dosyanızdaki bu bilgileri değiştirebilirsiniz.

Bundan sonra, veritabanı bağlantı hatasının gidip gitmediğini görmek için web sitenizi tekrar ziyaret etmeyi deneyin.

Hala hatayı görebiliyorsanız, bu başka bir şeyin yanlış olduğu anlamına gelir. Daha fazla sorun giderme adımı için okumaya devam edin.

2. Veritabanı Ana Bilgisayar Bilgilerinizi Kontrol Edin

Veritabanı adınızın, kullanıcı adınızın ve parola bilgilerinizin doğru olduğundan eminseniz, doğru veritabanı ana bilgisayar bilgilerini kullandığınızdan emin olmak isteyebilirsiniz.

Çoğu WordPress barındırma şirketi, veritabanı barındırıcınız olarak localhost kullanır. Ancak, bazı yönetilen WordPress barındırma şirketleri , veritabanlarını barındırmak için ayrı sunucular kullanır. Bu durumda veritabanı host bilgileriniz localhost olmayacaktır.

Veritabanı barındırma bilgilerinizi doğrulamak için WordPress barındırma şirketinizle iletişime geçmeniz gerekir.

3. WordPress Veritabanını Onarın

Örneğin wp-admin’de farklı bir hata alıyorsanız, “Bir veya daha fazla veritabanı tablosu kullanılamıyor. Veritabanının onarılması gerekebilir”, ardından veritabanınızı onarmanız gerekir.

Bunu wp-config.php dosyanıza aşağıdaki satırı ekleyerek yapabilirsiniz. 

1
define('WP_ALLOW_REPAIR', true);

Bunu yaptıktan sonra, bu sayfayı ziyaret ederek ayarları görebilirsiniz: http://www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php

Not: Veritabanı onarım sayfasına erişmek için kullanıcının oturum açması gerekmez. Veritabanınızı onarmayı ve optimize etmeyi bitirdikten sonra, bu kodu wp-config.php dosyanızdan kaldırdığınızdan emin olun.

Bunların hepsini yaptınız ama hala çalışmıyorsa, hosting hizmeti içindeki seçeneklerde varsa (bazı sunucularda ve hostinglerde bu özellik olmayabiliyor) mysql restart bölümüne giderek restar – yeniden başlat ve apache restart seçeneği ile sistemi yenileyebilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilir mişimdir? Herhangi bir sorun çekerseniz yorum bırakmayı unutmayın!

Exit mobile version