WordPress Site Yavaş Yükleniyor. Site önyüzünde olsun, admin tarafında olsun yavaşlık sorunu varsa, çözüm için kotrol edilmesi gerekenleri tek tek yazıyorum.
- Sitenizin cpanel’ine girip hangi versiyon PHP ile çalışıyor kontrol edim. Eğer eski bir PHP versiyonunuz varsa yavaşlatacaktır.
- Cpanel’e girmişken yazıların revizyonlarını temizleyin. Bilmiyorsanız phpmyadmin’i yedeklemeden bu işe kalkışmayın, yapmayın. Onun yerine WP Optimize plugin yükleyin, bu ekletinin içinden temizle seçeneğini kullanın.
- Fazladan ve etkinleştirmediğiniz plugin ve temalar varsa silin.
- Barındırma önbelleği – Herhangi bir eklenti yüklemek istemiyorsanız, Barındırma sağlayıcınızın ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir önbellekleme özelliği olabilir. Barındırma planına bağlı olarak, bazı sunucular WordPress için harika önbellekleme sağlar. Genellikle kontrol panelindeki bir düğmeye tıklayarak etkinleştirebilirsiniz.
- Bazı uygun olmayan WordPress hostingler, uygun yapıda olmayan DB yapısı yavaş çalışmasına sebeptir, hosting değiştirmek iyi olabilir.
- WP Smush – WordPress resim sıkıştırma eklentilerinden biridir ve kullanımı çok kolaydır. Yükledikten sonra başlamak için WP kontrol panelindeki “Araçlar”ın altındaki “Toplu sıkıştırma”ya tıklamanız yeterlidir. WP Smush daha sonra sıkıştırılarak kaydedilebilecek tüm görüntüleri sıkıştıracak ve ilerledikçe yeniden boyutlandıracaktır. Tek tek dosyalarla veya görüntü dosyalarının tüm klasörleriyle çalışır. Sayfa hızı konusunda ciddiyseniz WP Smush önemli bir eklentidir.
- PHP’nin WordPress siteniz için bir bellek sınırı vardır. Bu, PHP’nin web sitenizdeki işlemleri çalıştırmak için erişebileceği bellek miktarıdır. Bu sınır çok düşükse siteniz temel işlevleri yerine getirmekte zorlanabilir. Yönetici paneli büyük olasılıkla önemli ölçüde yavaşlayacaktır.Standart PHP bellek sınırı 32 MB’tır. Ancak e-ticaret sitesi gibi birden fazla işlemi yürütmesi gereken büyük bir web siteniz varsa bu miktar yeterli olmayabilir.
- Kötü Kodlama: Kötü kodlanmış bir tema kullanmak, WordPress sitelerinin yavaşlamasının en yaygın nedenlerinden biridir. Kodlamaları verimsiz olabilir, çok fazla kaynak kullanabilir veya şişkinlikle dolu olabilir.
- 404 Hataları – Bu hatalar genellikle siteyi yavaşlatır çünkü “404 sayfalar” eklentilerin önbelleğe alınması tarafından göz ardı edilir ve asla optimize edilmez. Sitenizi tarayan botlar, çalışan bir URL bulana kadar bu sayfalara erişmeye çalışacaktır.
- WordPress Heartbeat API’si yönetici panelinizi de yavaşlatabilir. CPU kullanımınızı artırır ve çok fazla istek sunucunuzu önemli ölçüde yavaşlatabilir. Bu nedenle API’yi sınırlamak veya tamamen devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz.Çoğu kişi için, API’yi sınırlayarak başlamak iyi bir seçimdir; çünkü tamamen devre dışı bırakmak, otomatik kaydetme olmadığından yanlışlıkla içeriği kaybederseniz hayal kırıklığına neden olabilir.
Tüm bunları yaptığınız halde yavaşlık sorunu çekiyorsanız, sorununuz için daha detaylı araştırma yapılması gerekiyordur.